bennet

Je Bennet z Komanda gay?

bennett_promo„Došla ti pára, Bennete“ říká John Matrix (Arnold Schwarzenneger) poté, co skoncuje souboj v kotelně s hlavním záporákem perly akčního žánru z 80. let. Pro ty, kteří si snad Komando [Commando] nepamatují je zde krátké shrnutí děje:

John Matrix je vysloužilý elitní voják, který odešel předčasně do výslužby, aby mohl v neposkvrněné přírodě vychovávat svou desetiletou dceru a hlavně žít klidný život prostý zabíjení a násilí. Má to jeden háček. Tím je skutečnost, že John býval ve svém oboru nejlepší (jak jinak), čehož chce využít diktátor Arius, aby John zprovodil ze světa současného mírumilovného vládce země Val Verde a tím mohl jeho místo převzít on sám. Toho nejlépe dosáhne tím, že unese Johnovu dceru na neznámé místo a bude jej vydírat. Nemusím dodávat, že se tento plán ne tak úplně zdaří a John místo zabití nevinného panovníka zlikviduje kohokoliv, kdo má s unesením jeho dcery společného a místo toho se  soustřeďme na něco jiného – diktátorovu pravou ruku – záporáka Benneta.

Ten má totiž na rozdíl od ostatních o důvod víc ublížit Johnovi, neboť jej John kdysi vyhodil ze své jednotky, protože měl dle jeho slov Bennet „příliš rád zabíjení“. Je tomu ale skutečně tak? Publicista McDermott se ve svém článku v americkém časopise Hot Dog nad Bennetem zaymslel a přichází s novou teorií. Nemohlo by spíše Bennetovým motivem být zlomené srdce z toho, že jej John odmítl a neopětoval jeho lásku? Nemohl by být Bennet gay? Pojďme si projít pár indicií:

(Pokračování textu…)

Číst dále